Salsa romesco
En litt gjemt matskatt som kan brukes til det meste. Salsa romesco er en tomatbasert saus fra Spania, opprinnelig laget for å serveres til fisk, men smaker også veldig godt til kylling og grillmat. Lag gjerne en større porsjon og frys ned. Kan serveres som dipp til salt FrostaChips.
Oppskrift:
1 dl olivenolje
100 g grillet hermetisk paprika
100 g soltørket tomater
2 røde chili
3 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
2 ss skallet mandler/mandler uten skinn
2 skiver med loff
1 ss rødvinseddik
1 ss finhakket koriander
1 ss finhakket persille
Salt og pepper
Sett på en panne på middels varme med olivenolje. Kutt opp chilien grovt og stek dette veldig forsiktig i 1 minutt, ha så i hvitløken, sjalottløk og brødet. Stek dette forsiktig i 5-6 min. Hell dette så over i en bolle og tilsett soltørket tomater og hermetisk paprika og kjør dette opp med stavmikser til det blir en tykk paste, tilsett mer olje vis det blir for tørt. Ha i urtene og eddiken og smak til med salt og pepper. Anbefales å lage denne dagen før da smakene kommer ekstra godt frem etter litt tid i kjøleskapet.