Fish and chips

Fish and chips

Hvordan lage hjemmelaget fish and chips, med egen tempura røre. Friteres enkelt i kasserolle med rapsolje. Denne retten smaker utmerket med Sauce grebiche som du også finner blant våre oppskrifter.

Oppskrift på tempura røre:
8 ss hvetemel
4 ss maizena
1 ss bakepulver
1 ts salt
0,5l farris uten smak

Bland alt det tørre i en stor bolle, visp så inn kullsyre vannet med en visp, bare spe litt og litt fram til det har blitt en tykk røre. La røren stå i 1 time før den brukes. Ved bruk piskes den på ny.

Oppskrift fritert torsk:
4 stykker med torsk på 150 g per stykk
200 g hvetemel
Tempura røre
1l rapsolje
Salt

Vend fiskestykkene i hvetemel. Dypp dem så i tempura røre så røra dekker hele fisken. Friter så stykkene i olje på 180 grader til dem er gylne og sprø, la dem så hvile litt på papir i ca 2-4 min så fisken får trekkt seg ferdig, dypp dem så i frityren i et par minutt til for å sprøe dem opp igjen. Dryss på salt. Server med FrostaChips og Sauce grebiche (eller remulade/majones).

_63A8875_fishandchips